Cumparaturi

Desi Suedia nu este neaparat o destinatie de shopping, exista numeroase magazine cu haine interesante pentru romanii veniti in vacanta in Suedia. Pe langa marile lanturi de magazine (Zara, H&M, Peak Performance, Salomon, Helly Hansen, The North Face, Boss, etc) oferta include si numeroase magazine specializate in branduri de lux dar si o multime magazine de designer, boutiqueuri pline de creatii care stralucesc prin imaginatie. Alaturi de haine exista si o oferta variata de incaltaminte, accesorii (ceasuri, genti, esarfe, etc) si bijuterii. Fara a rivaliza cu Milano sau Londra, Suedia ofera totusi destule tentatii pentru turistii amatori de innoirea garderobei. Preturile sunt destul de piperate, insa perioadele de reduceri va pot oferi surprize interesante.

In toamna anului 2015 s-a deschis in apropiere de Stockholm primul Mall adevarat din Suedia, care include si primul cinema cu tehnologie IMAX din tara. Marile orase au zone comerciale care reunesc marcile principale de pe piata suedeza, dar exista si strazi comerciale pline de magazine, astfel incat o excursie lejera in oras poate fi combinata cu shopping si cu pauze de relaxare la numeroasele cafenele aflate la tot pasul.

Aceste puncte comerciale, care includ un supermarket, un magazin de tip Praktiker, magazine de haine, incaltamint si servicii (florarie, farmacie, croitorie, etc) exista in numeroase orase mai mici, iar fiecare localitate cu cateva sute de locuitori are propriul supermarket, de regula un magazin aflat in franciza unui lant de supermarketuri, cu preturi asemanatoare cu cele practicate in marile orase si cu o oferta destul de bogata.

Pagini utile de internet

Cele mai importante supermarketuri sunt: Ica, Coop, Willys, Hemköp, Lidl, Netto, Tempo.

Cele mai importante magazine pentru casa si masina sunt: Ikea, Biltema, Jula, Jysk, Rusta, ÖoB, Bauhaus, MekonomenByggmax.

Cele mai importante magazine pentru electronice si electrocasnice sunt: El Giganten, MediaMarkt, CDON (online), Komplett (online), Webbhuset, Netonnet.

Cele mai importante magazine cu articole sportive sunt: Stadium, Intersport, XXL, Team Sportia.

Cele mai importante benzinarii: Statoil, OKQ8, Shell, Tanka, St1.

Cele mai importante banci: Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank.

Facebook